Jautiena su „Chimichurri“

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

2 „Feel the Beef“ sprandinės kepsniai
2 v. š. sviesto / aliejaus
4 šakelės šviežio rozmarino
8 skiltelės česnako
Druska, pipirai

Argentinietiškam „Chimichurri“ padažui:

Didelės saujos petražolių
3 v. š. vyno acto (tinka ir baltas, ir raudonas)
4 česnako skiltelių
1 v. š. raudonėlio
1 a. š. čili dribsnių
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Jei norisi, šalia tobulai tiks lengvos
žalios salotos arba klasikinės
orkaitėje keptos daržovės.

Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, į jį dedame peiliu traiškytas česnako skilteles ir rozmarino šakeles.
  3. Šalia dedame steikus ir kepame po 3 minutes iš abiejų pusių (arba po 4-5 minutes, jei norite geriau iškepusio).
  4. Kai mėsa iškepa – nepjaustome, leidžiame bent keletą minučių „pailsėti“ – tokiu būdu sultys neišbėgs iš mėsos vos tik prapjovus.
  5. Kol mėsa „ilsisi“, paruošiame padažą: į maisto smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir sutriname.
  6. Patiekdami pabarstome mėsą druska ir pipirais, apšlakstome padažu arba tiekiame jį šalia.
Grįžti