Steiko lėkštė

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 60 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  •  „Feel the Beef“ sprandinė
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • 1 v.š. sviesto
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šviežaus rozmarino šakelė

Garnyrui:

  • Sauja šparaginių pupelių
  • 6 vidutinio dydžio bulvės
  • Chimichurri padažas

Chimichiurri argentinietiškam padažui:

  • Sauja šviežių petražolių
  • Sauja šviežių kalendrų
  • 1/2 jalapeno pipiro
  • 1/4 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • 1/2 laimo sulčių
  • Druska, pipirai
Gaminimo eiga
  1. Pirmiausia – 2 valandas prieš kepimą steiką palaikykite kambario temperatūroje (būtina).
  2. Bulvyčių gamyba: jas galima tiesiog iškepti orkaitėje, bet tikrai įspūdingam pateikimui siūlome gaminti hasselback bulvytes. Jos atrodo labai gražiai ir iškepa traškios! Gamyba labai lengva – bulvę įstatatykite tarp azijietiškų lazdelių ir įpjaukite plonomis riekelėmis (VIDEO), aptepkite aliejumi pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą (tikslus kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
  3. Šparagines pupeles apkepkite keptuvėje kelias minutes, atidėkite.
  4. Į maisto smulkintuvą dėkite visus padažo ingredientus, susmulkinkite. Pilkite į indelį ir atidėkite.
  5. Kai bulvytės artėja prie kepimo pabaigos, laikas kepti steiką.
  6. Kambario temperatūros mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  7. Gerai įkaitikite keptuvę. Į ją dėkite mėsą ir kepkite lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas (žr. nuotrauką). Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite viso 12 minučių.
  8. Kai iki kepimo pabaigos lieka 3 minutės, į keptuvę dėkite sviestą, česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Likusias 3 kepimo minutes vis apšlakstykite steiką šiuo aromatingu sviestu ir nepamirškite vis dar lygiai kas minutę apversti paties kepsnio.
  9. Kai mėsa iškepa, labai svarbu prieš pjaustant leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė.
  10. Supjaustykite steiką juostelėmis ir patiekite su keptomis bulvytėmis, paruoštu padažu, apkeptomis šparaginėmis pupelėmis. Steiką apipilkite sultimis, kurios išbėgo pjaustant.
Grįžti