Brandinta jautiena troškinta su raudonuoju vynu ir nduja

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 40 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • Brandinta jautiena troškinimui
  • Druska, pipirai- pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 50 g
  • Svogūnai -100 g
  • Česnakai -50 g
  • Morkos -100 g
  • Pomidorų tyrė – 1 skardinė
  • Raudonasis vynas – 200 ml.
  • Jautienos sultinys – 300 ml.
  • Čiobrelis, lauro lapai- pagal skonį
  • Slyvos vyne – 1 skarda
  • Saliamis „Spianata“ – 100 g
  • Tepama dešra ‚Nduja“ – 50 g
  • Petražolės, kalendra, grietinė- pateikimui
Gaminimo eiga

Mėsos gabalai pipirinami ir druskinami, tada sausai pakepinami. Su trupučiu aliejaus apsikepiname smulkintus česnakus, morkas, svogūnus. Supilame pomidorų tyrę Passata. Pakepinus sudedame smulkiai pjaustyta saliamį bei Ndują, supilame raudonąjį vyną ir patroškiname 5 min. Tada sudedame apkeptą mėsą, supilame jautienos sultinį.

Šioje vietoje viską galima perdėti į gražų užkepimo/pateikimo indą (stiklinį, keramikinį, „čenakines“ ar pan.) Uždedame čiobrelį ir lauro lapus, skaniname druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 160C apie 1-2 val. (priklausomai nuo indo tūrio ir mėsos gabaliukų dydžio).

Grįžti